«Ώρα μηδέν» για απολύσεις – διαθεσιμότητα

Τους 4.000 από τους δήμους που θα μπουν άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Μάρτιο και πόσοι άλλοι θα βγουν έως το τέλος 2014, αναζητείται στη σύσκεψη των υπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Στουρνάρα με την ...Τρόικα, που ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετέχει και η αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα εξεταστεί και αν θα αποσυνδεθεί από φέτος η διαθεσιμότητα από τις απολύσεις, ώστε να επανέρχονται στις θέσεις τους, αντί να εκδιώκονται, όσοι δεν βρουν άλλη θέση στο Δημόσιο.

Για το θέμα των 4.000 που λείπουν από τον στόχο που είχε τεθεί για το 2013 και αναζητούνται τώρα στους δήμους, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγε με νόημα πως «το υπουργείο Εσωτερικών προλαβαίνει να τους βρει, αν όχι, όμως, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις».

Μετά τη σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που εμπλέκεται για την υπόθεση των συμβασιούχων που παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις στις θέσεις τους, αναμένεται να ξεκινήσει και η σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με κεντρικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης τις αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Τρόικα με εκπροσώπους του ΤΧΣ και της ΤτΕ για τις τράπεζες. Στελέχη που πήραν μέρος στη σύσκεψη δήλωναν λακωνικά, έπειτα από αυτήν, πως «κάθε συζήτηση φέρνει πρόοδο».

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες