Πάμε παρέλαση; ..... Μόνο αν έχεις πρόσκληση

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί πρόκειται να πάρουν μέρος στα μέτρα τάξης της ΓΑΔΑ για την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ανώτατος αξιωματικός δήλωσε....στην «Κ» ότι το σχέδιο της Αστυνομίας θα είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε πέρυσι.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία «νεκρής» ζώνης σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ ειδικά την Τρίτη (μέρα διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης) η πρόσβαση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος θα επιτραπεί μόνο με επίδειξη ειδικής πρόσκλησης - διαπίστευσης. Οι διαπιστεύσεις (περίπου 800) θα διανεμηθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ προβλέπει ότι κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης θα αναπτυχθεί δύναμη περίπου 2.500 ενστόλων, δίχως να συνυπολογίζονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο τυχόν επεισοδίων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου έχουν ανακληθεί οι άδειες και τα ρεπό των ενστόλων καθώς έχει δοθεί εντολή το σύνολο της δύναμης στην Αττική να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η εξαγγελία - προτροπή της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να οργανώσουν κινηματικές δράσεις τις ημέρες των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κατά πληροφορίες, προγραμματίζονται διαδηλώσεις καθώς επίσης και παρεμβάσεις διαμαρτυρίας με πανό κ.ά.

Πάντως, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ τονίζουν ότι «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παρεμποδίσει την ομαλή εξέλιξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων».

Αναμένεται πλήθος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και αναστολή λειτουργίας του σταθμού του μετρό στην πλατεία Συντάγματος.
kathimerini.gr

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες