Ξέσπασε σε κλάματα ο Πιστόριους. "Την είχε χτυπήσει τόσο πολύ. Αποκλείεται να φώναξε" λένε οι δικηγόροι του

Σε κλάματα ξέσπασε ο Όσκαρ Πιστόριους, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της δίκης του, όταν άκουσε τους συνηγόρους υπεράσπισής του, να λένε ότι η Ρίβα Στέενκαμπ ήταν τόσο... σοβαρά χτυπημένη στο κεφάλι, ώστε αποκλείεται να μπορούσε να φωνάξει.

Ο ισχυρισμός του δικηγόρου του ήρθε ως απάντηση στη μάρτυρα, που υποστήριξε ότι τη βραδιά της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, οπότε και δολοφονήθηκε η Στέενκαμπ, πριν τους πυροβολισμούς άκουσε γυναικείες κραυγές.

Η μάρτυρας, Μισέλ Μπέργκερ, γείτονας του Πιστόριους υποστήριξε τη Δευτέρα στην κατάθεσή της, ότι τα ξημερώματα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου άκουσε τις κραυγές μίας γυναίκας.

Αμφισβητώντας την αξιοπιστία των λεγομένων της, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε:

«Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι η Ρίβα είχε κλειδωθεί στο μπάνιο. Ξέρουμε και δεν χωράει αμφιβολία επί τούτου, ότι όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς, βρισκόταν στο μπάνιο και η πόρτα ήταν κλειδωμένη».

«Εσείς μας λέτε, ότι μπορέσατε να ακούσετε τις φωνές της, από το μπάνιο όπου ήταν κλειδωμένη, μέχρι το σπίτι σας, που απέχει από το σπίτι του Πιστόριους 177 μέτρα; Αυτό το άτομο, ήταν τόσο σοβαρά χτυπημένο στο κεφάλι, ώστε να μην είναι δυνατόν να έχει τις αισθήσεις του, για να φωνάξει».

Σε αυτό το σημείο ο παραολυμπιονίκης κατέρρευσε και ξέσπασε σε κλάματα.
Η Μπέργκερ υποστήριξε, ότι οι φωνές, μπορεί να ακούστηκαν πριν τον πυροβολισμό. Μάλιστα, όπως είπε, οι κραυγές που άκουσε την έκαναν να ξυπνήσει μέσα στη νύχτα.

Όπως είπε, άκουσε πρώτα τη γυναικεία φωνή, μετά έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια» και στη συνέχεια 4 πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων η γυναίκα συνέχιζε να φωνάζει.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πιστόριους, υποστήριξε ότι ο πελάτης του, όταν φωνάζει, η φωνή του μοιάζει με γυναικεία.

Η Μπέργκερ επέμεινε σε αυτό το σημείο, ότι η φωνή που άκουσε ήταν γυναικεία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου. Εάν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του, κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

Πληροφορίες από Indepentent

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες