Αυξάνεται ανεξέλεγκτα ο αριθμός των πυθώνων Βιρμανίας στο πάρκο Έβεργκλεϊντς στη Φλόριντα

Αγριόγατες, κουνέλια, αλεπούδες, ρακούν και άλλα είδη θηλαστικών, που κατοικούν στο πάρκο Έβεργκλεϊντς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, παρουσιάζουν...
δραματική μείωση του πληθυσμού τους, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ανεξέλεγκτα ο αριθμός των πυθώνων Βιρμανίας στο πάρκο.

Οι επιστήμονες συνδυάζουν τη μείωση των άγριων θηλαστικών του πάρκου με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό από πύθωνες, χωρίς όμως να μπορούν μέχρι σήμερα να αποδείξουν ότι τα φίδια αυτά ευθύνονται αποκλειστικά για την εξαφάνιση των άγριων ζώων.

Οι πύθωνες ζουν κανονικά στη νότια και νοτιοανατολική Ασία και φαίνεται ότι στο ζεστό και υγρό κλίμα της αμερικανικής μεγαλούπολης βρέθηκαν, όταν εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, που τους είχαν αγοράσει κάποια στιγμή ως οικόσιτα ζώα και στη συνέχεια, όταν είδαν το πόσο μεγάλοι μπορούν να γίνουν, τους εγκατέλειψαν!

Οι πύθωνες Βιρμανίας είναι από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, το μήκος τους φθάνει τα οκτώ μέτρα, το βάρος τους "αγγίζει" τα 100 κιλά και σκοτώνουν τα θηράματά τους, σφίγγοντας τα μέχρι να πεθάνουν από ασφυξία.

Πάντως, θα πρέπει κανείς να το σκεφθεί διπλά, αν θέλει να αποκτήσει έναν πύθωνα Βιρμανίας ως οικόσιτο ζώο, αφού επιστήμονες από διάφορα ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ αιχμαλώτισαν έξι πύθωνες Βιρμανίας από το Εθνικό Πάρκο της Φλόριντα, τους εφοδίασαν με πομπούς και GPS και τους άφησαν ελεύθερους σε απόσταση τουλάχιστον 36 χιλιομέτρων από το πάρκο.

Όπως έγραψαν οι ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters», έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι τα φίδια επέστρεψαν στο πάρκο μέσα σε λίγους μήνες και μάλιστα με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα, με την οποία κινούνται όταν βρίσκονται σε γνώριμη περιοχή!

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες