Για όσους δουν προεδρική φρουρά στο χαρτί μεταθέσεων

Για να πάρουν κάποιο φαντάρο στην προεδρική φρουρά πρέπει να πληροί κάποια θεσμικά κριτήρια. Σωματική ικανότητα Ι1, όχι τατουάζ σε εμφανές σημείο, άνω των 21 ετών και ύψος...
=>1,87 μ. Οπωσδήποτε απαιτείται και μεγάλη σωματική δύναμη στο άνω μέρος του σώματος, σταθερή πίεση αίματος και σίγουρα όχι χαμηλός αιματοκρίτης ή περιστασιακές δύσπνοιες. Αυτά δεν αναζητούνται κατά την επιλογή, αγνοούνται πλήρως. Όταν όμως δε μαζεύουν όσους χρειάζονται αρχίζουν οι εκπτώσεις, συνήθως στο ύψος. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως πάντα βρίσκουν τον επιδιωκόμενο αριθμό φαντάρων που θα γίνουν τσολιάδες και οι έξτρα προορίζονται για υπηρέτες και σκοπιά.

Αυτό το αντιλαμβάνονται οι νέοι από την πρώτη στιγμή στο προεδρικό μέγαρο. 

Οι εκπαιδευτές στην προεδρική φρουρά είναι «παλιοί», φαντάροι λίγο πριν την άδεια απολύσεως τους. Βεβαίως έχουν και λοχαγό στον οποίο λογοδοτούν. Τι κάνουν λοιπόν στους νέους από την πρώτη ημέρα για να ξεδιαλέξουν τους «εκλεκτούς»; Διαρκής ορθοστασία έως και 2 ώρες, συλλογικά αλλά και ατομικά καψόνια. Με το παραμικρό «λάθος» στις οπλοασκήσεις, επιβάλλεται συλλογική ορθοστασία με το όπλο προτεταμένο στον ουρανό στο ένα χέρι και αντίστροφη μέτρηση 45-0 φωναχτά, κοινώς σχεδόν ένα λεπτό της ώρας. Επίσης, ατομικό κυνήγι του εκπαιδευόμενου στον εκπαιδευτή, πάντα με το όπλο, γύρω από όλη την κλάση. Όπως είναι φυσικό αυτά επαναλαμβάνονται αρκετές φορές λόγω συσσωρευμένης κούρασης και των παράλογων απαιτήσεων των εκπαιδευτών. Ουσιαστικά γίνεται ακραία προσπάθεια επιβολής τεϊλορισμού. Όσοι αναφέρουν πόνους ή ζαλάδες την πρώτη ημέρα αγνοούνται ή επικρίνονται. Εντέλει, κάποιοι καθίστανται «ανίκανοι», κόβονται από τσολιάδες και μετατρέπονται σε παραδουλεύτρες στο προεδρικό μέγαρο (όσοι μείνουν), κάνοντας και τις σκοπιές. Οι μαρτυρίες για τη συμπεριφορά των επίσης φαντάρων εκπαιδευτών, την αναφέρουν ως απαράδεκτη. Μετά τη λεκτική βία και τα καψόνια, κάνουν και την πλακίτσα τους. Όπως αναφέρουν και ότι το χώσιμο των κομμένων σε αγγαρείες περισσεύει.

Όλα αυτά μέχρι να παλιώσει ο νέος. Ύστερα «χαλαρώνει η φάση», λένε οι φαντάροι. Δηλαδή, ‘ο παλιός εξουσιάζει το νέο, τον χώνει μέχρι να γίνει όπως πρέπει και όταν παλιώσει να κάνει με τη σειρά του το ίδιο με τους επόμενους νέους.’

Καιρός να σταματήσει η μετάθεση μεγαλύτερου αριθμού φαντάρων στην προεδρική φρουρά για να φορτωθεί σε μερικούς η «ανικανότητα» και να καταστούν κατόπιν πειθήνιοι υπηρέτες. Όπως ακριβώς το κράτος προσπαθεί να πείσει ότι η ανεργία είναι προσωπική ευθύνη για να αισθανόμαστε άχρηστοι και να συναινούμε στην εργοδοτική ασυδοσία και στους μισθούς του 1 ευρώ την ώρα.

Καιρός να μπει ένα τέλος στον κανιβαλισμό των παλιών φαντάρων-εκπαιδευτών που διαιωνίζουν απάνθρωπες συμπεριφορές που προβάλλονται καθ’ απαίτηση των κυρίαρχων.

Υ.Γ. Η μετάθεση στην προεδρική φρουρά όμως, είναι και πεδίο διαπλοκής. Ο φαντάρος γλιτώνει την παραμεθόριο (βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας), το Σ.Π.Ε.Ν και την ίδια την εκπαίδευση της προεδρικής φρουράς εφόσον μετατεθεί εκεί και κοπεί κατά παραγγελία. Έπειτα λόγω διατάξεων αποσπάται σε κάποιο γραφείο, συνήθως στο Γ.Ε.Σ, ενώ μέχρι να έρθει το σήμα αποτελεί φάντασμα στο προεδρικό μέγαρο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες