Μαθητής εγκατέλειψε την χορωδία του σχολείου του, γιατί έπρεπε να τραγουδήσει «Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια εκτός από τον Αλλάχ» δείτε το βίντεο


Ένας μαθητής λυκείου στο Κολοράντο εγκατέλειψε την χορωδία του σχολείου του όταν αντιλήφθηκε ότι ένα ισλαμικό τραγούδι περιείχε τους στίχους «δεν υπάρχει άλλη αλήθεια εκτός από τον Αλλάχ».

Ο μαθητής James Harper, από το Λύκειο του Grand Junction, είχε αντίρρηση για το τραγούδι “Zikr,” ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον...
... Ινδό συνθέτη A.R. Rahman.

«Δεν θέλω να θεωρηθώ «φανατικός» ή «ρατσιστής», αλλά πραγματικά δεν αισθάνομαι ότι είναι κατάλληλο για μαθητές σε δημόσιο σχολείο να τραγουδούν ένα ισλαμικό λατρευτικό τραγούδι,» είπε ο Harper στο KREX-TV. «Πρόκειται για λατρεία ενός άλλου Θεού, ακόμη και λατρεία ενός άλλου προφήτη … νομίζω ότι θα γινόταν χαμός, αν βάζαμε μια μουσουλμανική χορωδία να πει «ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη αλήθεια».

Αλλά ο εκπρόσωπος του σχολείου Jeff Kirtland υπερασπίστηκε την απόφαση να συμπεριλάβει το ισλαμικό τραγούδι:

«Η χορωδιακή μουσική συχνά αφιερώνεται σε θρησκευτικά θέματα. … Αυτό δεν είναι μια περίπτωση όπου το σχολείο επικυρώνει ή προωθεί κάποια συγκεκριμένη θρησκεία ή άλλο μη-εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το τραγούδι επιλέχθηκε λόγω του ρυθμού του και άλλων ιδιοτήτων οι οποίες θα δώσουν μια ευκαιρία να παρουσιαστεί το μουσικό ταλέντο και οι ικανότητες της ομάδας στον ανταγωνισμό, και όχι λόγω του θρησκευτικού μηνύματος ή των στίχων του», είπε ο Κίρτλαντ στο FoxNews σε ένα email. Πρόσθεσε ότι η χορωδία «είναι μια εθελοντική, μετά το σχολείο δραστηριότητα.»

«Οι μαθητές δεν υποχρεούνται να συμμετέχουν, και δεν λαμβάνουν κάποιο βαθμό για κάτι αυτό», είπε.

Το Fox αναφέρει ότι μια επερχόμενη συναυλία από τη χορωδία θα περιλαμβάνει ένα ιρλανδικό τραγούδι και ένα χριστιανικό τραγούδι με τίτλο «Η Προσευχή των Παιδιών», εκτός από το τραγούδι από τον Ραχμάν.

Στο βίντεο είναι ολόκληρο το Ισλαμικό τραγούδι:
Το Fox προσθέτει:

«Ο δάσκαλος μίλησε με τους μαθητές και ζήτησε από τον καθένα να δουν μία online εκτέλεση του τραγουδιού με τους γονείς τους πριν πάρουν απόφαση για την εκτέλεση του κομματιού,» δήλωσε ο Kirtland, και τα μέλη που ήταν αντίθετα στο θρησκευτικό περιεχόμενο των μουσικών επιλογών δεν απαιτούνταν να τα τραγουδήσουν.

Ο Rahman, ο οποίος έχει πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκους και είναι γνωστός στην πατρίδα του, έχει πει ότι το τραγούδι δεν προορίζεται για λατρευτικούς σκοπούς. Είπε στο FoxNews.com σε γραπτή δήλωση ότι το τραγούδι, που γράφτηκε για την ταινία «Bose, ο Ξεχασμένος Ήρωας», είναι για «αυτο-ίαση και πνευματικότητα».

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο μαθητής στο Κολοράντο ερμήνευσε εσφαλμένα την πρόθεσή του τραγουδιού,» δήλωσε ο Ραχμάν. «Από καιρό εξυμνώ τα κοινά της ανθρωπότητας και προσπαθώ να μοιράζομαι και να δίνω τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ενώ σέβομαι την απόφασή του για την αποχώρηση, το περιστατικό αυτό είναι ένα παράδειγμα του γιατί χρειαζόμαστε περαιτέρω πολιτιστική εκπαίδευση μέσω της μουσικής. »

Το τραγούδι είναι γραμμένο στην ουρντού και δύο από τους στίχους σε μετάφραση λένε: «Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, εκτός από τον Αλλάχ» και » Ο Αλλάχ είναι ο μόνος αιώνιος και αθάνατος».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες