Αποφάσισαν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας! Όλοι μια κοινοποίηση στο προφίλ μας να ενημερωθεί ο κόσμος.

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις…

το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα. 

Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!

Απαγορεύεται η φύτευση, εξαιτίας του ότι η...
... «ράτσα» της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο «Codex Alimentarius»,βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή «τέτοιου τύπου» με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.

Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.

Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!

Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν.
"Φωκυλίδης"


Και να προσθέσω:
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! 

Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!

Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!

Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους (αγνούς) Ολλανδούς!!! 

Και τι άλλο θα δούμε.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ 
Ταχ. δ/νση :Πανεπιστημίου 334, ΤΚ 26443 Πάτρα 
ΓΡΑΦΕΙΟ: Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού ελέγχου 
Πληροφορίες: Α. Γιαλελή, Κ. Καλαντζόπουλος, Δ. Γιαννόπουλος 
Τηλ.: 2610271959, 2610 226176

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Σύμφωνα με το Π.Δ.365/2002 και τον Καν.(ΕΕ) 543/2011 είναι υποχρεωτική η σήμανση του προϊόντος, επί της συσκευασίας της παραγόμενης στην Ελλάδα ή εισαγόμενης από Τρίτες Χώρες και 
διακινούμενης στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πατάτας, από τον παραγωγό έως και το στάδιο της λιανικής πώλησης.

Επισημαίνεται, ότι όλοι οι συναλλασσόμενοι πρέπει να προβαίνουν σε αναγγελίες για όλα τα φορτία που εισάγονται, εξάγονται και διακινούνται από και προς άλλες χώρες της Ε.Ε. στην 
αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικίας Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου οι υπηρεσίες να πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των ποιοτικών και 
φυτοϋγειονομικών προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα:

Κατά τη διακίνηση πατάτας εμπορίου από τα συσκευαστήρια στην ετικέτα σήμανσης υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται τα παρακάτω: 
ο αριθμός από το μητρώο εμπόρων νωπών οπωροκηπευτικών (Κωδικός αριθμός GR από τη βάση ΜΕΝΟ του Υπ.Α.Α.Τ), 
ο αριθμός Φυτοϋγειονομικού Μητρώου (Α.Μ.) του παραγωγού και του συσκευαστή, 
το είδος, 
η χώρα καταγωγής και η περιοχή, 
η ποικιλία, 
η ποιοτική κατηγορία, 
ο αριθμός παρτίδας (LOT), 
το βάρος και η ένδειξη <ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ>.

Κόνδυλοι πατάτας μη εμπορεύσιμοι ως προς το μέγεθος (ψιλή πατάτα) που απομακρύνονται κατά τη διαδικασία διαλογής τους και στη συνέχεια συσκευάζονται πρόχειρα σε σάκους ή σε τυχόν μεγάλα μέσα συσκευασίας (π.χ. πλαστικά bins ή οτιδήποτε άλλο), απαγορεύεται να εμπορεύονται και να διακινούνται με σκοπό τη φύτευσή τους.

Υπόδειγμα ετικέτας ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

1. ΕΙΔΟΣ : ΠΑΤΑΤΑ 
2. ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: για παράδειγμα ΕΛΛΑΔΑ 
3. ΠΕΡΙΟΧΗ: για παράδειγμα ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ ΑΧΑΪΑΣ 
ή 
Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 
ΑΙΓΥΠΤΟΥ: 
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ: 
5. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ και 
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗ 
και 
**Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ: 
6. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
7. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 
8. ΒΑΡΟΣ: 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ 

**Ο αριθμός Φυτοϋγειονομικού Μητρώου (Α.Μ.) του παραγωγού μπορεί να μην αναγράφεται στην ετικέτα σήμανσης, μόνο στη περίπτωση που το αντίστοιχο συσκευαστήριο διατηρεί τους κωδικούς αριθμούς των παρτίδων συσκευασίας της πατάτας (LOT) σε μορφή αρχείου και με το κάθε LOT να αντιστοιχεί πάντα σε έναν πατατοπαραγωγό με το αντίστοιχο Φυτοϋγειονομικό του Μητρώο.

Κάθε παραγωγός, διακινητής, συσκευαστής πατάτας, οφείλει να είναι εγγεγραμμένος στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο που τηρείται στις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Τα συσκευαστήρια που ανασυσκευάζουν πατάτα φαγητού προερχόμενη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεούνται να αναγράφουν επί της νέας συσκευασίας όλες τις πληροφορίες σύμφωνα με το υπόδειγμα ετικέτας.

Οι συσκευαστές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση των υπολειμμάτων που προκύπτουν κατά τη διαλογή και τη συσκευασία, ειδικά όταν οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε 
πατατοπαραγωγικές περιοχές. Τα υπολείμματα αποτελούν μέσο μετάδοσης ασθενειών για τις καλλιέργειες.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την κείμενη Νομοθεσία κυρώσεις.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 
ΠΕΤΡΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ 
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Αναγνώστες