Παραμένουν οι έφοροι και οι επικεφαλής ΣΔΟΕ και τελωνείων

Παραμένουν στη θέση τους οι έφοροι και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ και των τελωνείων. Μετά την έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ για την “καρατόμηση” των εφόρων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απέσυρε χθες το βράδυ τη διάταξη της τροπολογίας με την οποία έληγε αυτόματα η θητεία των προϊσταμένων των μεγάλων ΔΟΥ, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι προϊστάμενοι των Εφοριών, των τελωνείων και του ...ΣΔΟΕ παραμένουν στη θέση τους μέχρι να λήξει η θητεία τους, οπότε και θα αξιολογηθούν με βάση τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που τους τέθηκαν.

Σε περίπτωση αντικατάστασης οι νέοι προϊστάμενοι θα τοποθετούνται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι οι έφοροι των μεγάλων ΔΟΥ έχουν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας και πλέον θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Επίσης με άλλες προσθήκες – αναδιατυπώσεις:
Οι ελεγκτές αξιολογούνται ανά τρίμηνο στη βάση του αριθμού και του είδους των ελέγχων, καθώς και επιτευχθέντων εσόδων. Αμέσως μετά την επιλογή των ελεγκτών συνάπτεται συμβόλαιο αποδοτικότητας στο οποίο εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιλογή 2.335 φοροελεγκτών. Οι ελεγκτές θα επιλεγούν χωρίς τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων, ενώ χωρίς συνέντευξη θα γίνει η επιλογή των ελεγκτών με διετή τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αναγνώστες