ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΤΣΑΡΟΥ"

Άσχημα τα πράγματα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που έχει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες μετά την επιστολή που έστειλε σήμερα ο... Γ. Στουρνάρας στους οικονομικούς εισαγγελείς. Στην επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της λίστας Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας ενημερώνει τους οικονομικούς εισαγγελείς για το τι παρέλαβε όταν ανέλαβε το υπουργείο. 

Η επιστολή του υπουργού έρχεται ως απάντηση στην παραγγελία των εισαγγελέων για τη διαβίβαση, στο γραφείο τους, των συνοδευτικών εγγράφων και του εγγράφου πρωτοκόλλησης της επίμαχης λίστας, που είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, στον Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Στην επιστολή του προς τους εισαγγελείς ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι έπειτα από διερεύνηση στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού δεν προκύπτει κανένα στοιχείο περί καταχώρισης ψηφιακού δίσκου (CD). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έως τώρα συγκεντρωθέν υλικό αποδεικνύει ότι το επίμαχο CD παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου από τις γαλλικές αρχές. 

Την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα της λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC Γενεύης, έχουν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης. http://fimotro.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες