Όταν μια… Sandy «γκρέμισε» τη Νέα Υόρκη

Οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Sandy απεικονίζουν την -κατά τα άλλα ισχυρή Αμερική- να έχει παραδοθεί στο έλεος του Θεού.

Η Sandy στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και άφησε στο σκοτάδι περισσότερους από ....5,4 εκατομμύρια καταναλωτές, λόγω βραχυκυκλωμάτων και καταστροφών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, νοσοκομεία έχουν πλημμυρίσει και οι Αμερικανοί προσπαθούν να απαθανατίσουν τις πρωτοφανείς καταστροφές με τις φωτογραφικές τους μηχανές. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να βάλουν και λίγη δόση χιούμορ μέσα στο χάος, βγαίνοντας με τα μπουρνούζια στους δρόμους, προσπαθώντας να διασχίσουν τα ποτάμια στα οποία έχουν μετατραπεί οι λεωφόροι.

Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στη Νέα Υόρκη μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα που προκάλεσε στην περιοχή του Queens, με 190 πυροσβέστες να πέφτουν στη μάχη της κατάσβεσης, ακόμα και με φουσκωτές βάρκες.

Στη χειρότερη μοίρα όλων, για άλλη μια φορά οι άστεγοι, που παλεύουν να βρουν μια γωνιά που να μην έχει πλημμυρίσει για «στεγάσουν» τη ζωή τους…Αναγνώστες