Ζημιά 2 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από την παράνομη λαθρεμπορία καυσίμων κυκλώματος που εξάρθρωσαν οι αρχές.

Ολόκληρη σπείρα με ιδιοκτήτες πρατηρίων, οδηγούς και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων εξάρθρωσε το.... Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, συνέλαβε προχθές 8 άτομα (έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη διακίνηση λαθραίου πετρελαίου.

Πρώτα εντοπίστηκε παράνομη εγκατάσταση στο Κερατσίνι, που αποδείχθηκε σταθμός διακίνησης λαθραίου πετρελαίου.

Στη συνέχεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι στη Νέα Πέραμο λειτουργούσε εργαστήριο με παράνομο εξοπλισμό αποχρωματισμού ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο μεταφερόταν μέσω ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού-ψυγείου είτε στην εγκατάσταση στο Κερατσίνι είτε σε άλλη στην Ελευσίνα.

Επίσης προέκυψε ότι η παράνομη εγκατάσταση του Κερατσινίου προμηθευόταν λαθραία καύσιμα και από ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρισκόταν στη θέση Μαγούλα, στον Ασπρόπυργο.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι 7 πρατήρια υγρών καυσίμων, που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προμηθεύονταν λαθραία καύσιμα από την ίδια εγκατάσταση.

Η σπείρα διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποφεύγουν τους ελέγχους.

Λάμβαναν συνεχώς αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας, όπως απρόβλεπτη οδική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια κίνησης των οχημάτων τους, αυξομείωση της ταχύτητας, αποφυγή κίνησης σε κεντρικές οδούς (κυκλοφορούσαν ακόμη και με σβηστά φώτα).

Πηγή: Έθνος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες