Ετοιμάζεται νέο κεντροαριστερό κόμμα στο οποίο εντάσσονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;

Συμμετέχουν Μπουτάρης και Καμίνης

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την δημιουργία μιας νέας παράταξης της κεντροαριστεράς στην οποία θα ενταχθούν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά χωρίς όμως να διαλυθούν, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες με φόντο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Το πρότυπο του νέου φορέα θα είναι... η ιταλική «Ελιά» στην οποία, αν οι συζητήσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουν ως συνιστώσες μαζί με άλλους μικρότερους σχηματισμούς της κεντροαριστεράς αλλά και προσωπικότητες που σήμερα δεν είναι ενταγμένες σε κάποιο κόμμα.

Στις άτυπες διαβουλεύσεις συμμετέχουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τα οποία παραλλήλως με τις μεταξύ τους συζητήσεις προσπαθούν να πείσουν τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να προχωρήσουν στην ίδρυση της παράταξης της κεντροαριστεράς.

Σήμερα και αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί πολλές συζητήσεις και δείπνα στα οποία «κύριο πιάτο» θα είναι η ελληνική «Ελιά».

Οι εμπνευστές του σχεδίου με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr, και οι οποίοι επί του παρόντος θέλουν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, επικαλούνται μετρήσεις οι οποίες δείχνουν ότι ο νέος σχηματισμός θα συγκεντρώσει περίπου το 15% του εκλογικού σώματος και -με τα σημερινά δεδομένα- θα είναι ο βασικός διεκδικητής για να αναδειχθεί τρίτο κόμμα μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι οργανωτές του σχεδίου δημιουργίας του νέου ενωτικού σχήματος όλων των «συνιστωσών» της ελληνικής κεντροαριστεράς εππισημαίνουν ότι επικεφαλής του νέου σχήματος δεν θα είναι ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Κουβέλης.

Οι δύο βασικοί υποψήφιοι να ηγηθούν της ελληνικής «Ελιάς» είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι -σύμφωνα με τα πρόσωπα που σχεδιάζουν το νέο φορέα της κεντροαριστεράς- έχουν δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής τους σκέψης και κυρίως θεωρούνται πρόσωπα άφθαρτα και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις που μπορούν να εμπνεύσουν τους ψηφοφόρους και να σηματοδοτήσουν το πολιτικά νέο.http://www.parapolitika.gr

Αναγνώστες