Προσπάθεια επαναπατρισμού των 75 εξαπατηθέντων Κυπρίων στη Γαλλία

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι διπλωμάτες της κυπριακής Πρεσβείας στη Γαλλία, σε συνεννόηση με το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου ....να διευθετηθεί η επιστροφή των 75 Κυπρίων οι οποίοι «εγκλωβίστηκαν» στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, όπου βρέθηκαν αφού κατέβαλαν σε γραφείο εξευρέσεως εργασίας στην Κύπρο το ποσό των 620 ευρώ ο καθένας, ως προκαταβολή, για την εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως φαίνεται έχουν εξαπατηθεί αφού φτάνοντας στη Λιλ. διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν υπήρχε οποιαδήποτε εταιρεία ή εργοτάξιο όπου θα εργάζονταν. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων Σταύρος Αυγουστίδης, μετά την ενημέρωση που υπήρξε για την υπόθεση αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών άρχισε αμέσως εδώ και 2-3 ημέρες τις προσπάθειες για επαναπατρισμό των Κυπρίων αυτών και ήδη η Πρόξενος της Κύπρου στο Παρίσι βρίσκεται από χτες στο μεσημέρι στην πόλη Λιλ και κοντά στους Κύπριους ανέργους.

«Η Πρόξενος έχει μεταβεί στην πόλη της Λιλ και προσπαθεί να οργανώσει σε ομάδες τους Κύπριους πολίτες. Οι ομάδες θα είναι αυτοί που μπορούν από μόνοι τους να ταξιδεύσουν, χωρίς την οικονομική βοήθεια τη δική μας, και αυτοί στους οποίους θα χρειαστεί το κράτος να δανείσει χρήματα για να μπορέσουν να αναχωρήσουν», είπε ο κ. Αυγουστίδης. Θα καταγραφούν σε καταλόγους και θα γίνει διευθέτηση από την Πρεσβεία για να αναχωρήσουν από τη Γαλλία ευελπιστώ σήμερα ή αύριο, ανέφερε.
Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες