Πρόκληση Παππά: «Δεν πρέπει να κρατηθώ γιατί θα λείψω από τη Βουλή»

Με ένα απολογητικό υπόμνημα-μανιφέστο και την εκτίμηση ότι η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει κάποτε τον τόπο και θα οδηγήσει «τους υπεύθυνους της δυστυχίας του κόσμου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης» ο Χρήστος Παππάς ετοιμάζεται κι αυτός να μεταβεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού δίπλα στον κουμπάρο του Νίκο Μιχαλολιάκο.

Με μια προσωποκεντρική ...απολογία ο νονός της Ουρανίας Μιχαλολιάκου επιχείρησε να αποδομήσει το κατηγορητήριο εναντίον του, αλλά και του κόμματός του.

Τις ποινικές διώξεις τις αποδίδει στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και επιμένει ότι η ΝΔ είχε κατρακυλήσει δημοσκοπικά.

Δριμεία επίθεση άσκησε, μέσω της απολογίας του, που αποκαλύπτει «Το Βήμα», σε όλα τα πολιτικά κόμματα αποκαλώντας διαπλεκόμενους πολιτικούς εκείνους που δήθεν κρύβονται πίσω από τη δίωξη των «καθαρών πολιτικών» της Χρυσής Αυγής.

Απειλεί ότι όταν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας «θα ζητήσουν λόγο από αυτούς που έχουν ζημιώσει τον τόπο», ενώ υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής ήταν οι μόνοι που δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με κλεμμένο δημόσιο χρήμα και βρώμικες συναλλαγές.

Εξαίρει το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής και αρνείται ότι τα μέλη της ήταν ρατσιστές.«Κυνηγούσαν μόνο τους παρανόμους», λέει.

Σε μια έξαρση μετριοφροσύνης ο κ. Παππάς εκτιμά ότι η παρουσία του θα λείψει από την Βουλή «δεν πρέπει να κρατηθώ και να λείψω από το ελληνικό κοινοβούλιο», ενώ δηλώνει την πεποίθησή του ότι θα έρθουν στην εξουσία: «Όταν με την στήριξη του ελληνικού λαού και την ψήφο του θα έρθουμε στην εξουσία…» και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δυστυχίας του ελληνικού λαού.

«Δεν είχαμε καμία πρόσβαση στα ΜΜΕ» υποστηρίζει, παρ” ότι παραθέτει αναφορές από τηλεοπτικά κανάλια και συνεντεύξεις.

Αρνείται ότι υπήρχε στρατιωτική δομή της οργάνωσης, αλλά επιμένει ότι στο κόμμα τους δεν υπήρχαν «καρεκλοθήρες» και «ευρωκυνηγοί». Θα μπορούσε, λέει, κάποιο άτομο οπαδός του κόμματός τους να διαπράξει και αξιόποινες πράξεις αυτό, όμως δεν μπορεί να βαρύνει το κόμμα! Υπήρξαν, υπενθυμίζει, εγκληματικές δραστηριότητες ατόμων που ήταν επίσημα όργανα σε διάφορα κόμματα, όμως οι δραστηριότητες αυτές δεν χρεώθηκαν στα κόμματα.

Αναφέρεται σε αποσπάσματα του κατηγορητηρίου και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις στη δικογραφία, αλλά ούτε γνωρίζει τους δράστες, καθώς και την πλιτική τους ταυτότητα.

Δριμεία επίθεση και εναντίον του ενός προστατευόμενου μάρτυρα κάνει στην απολογία του ο βουλευτής Χρ. Παππάς, ο οποίος κάνει έκκληση ότι δεν πρέπει να μείνει μακριά από τα καθήκοντα του στη Βουλή.

Αναγνώστες