Κύπρος: Ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον εκδότη του «ΠΟΛΙΤΗ» για συκοφαντική δυσφήμιση

Εκδικάσθηκε τη Δευτέρα, ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου -που είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2013- κατά του... εκδότη της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και του αρθρογράφου της ιδίας εφημερίδας Γιάγκου Μικελίδη.

Να σημειωθεί πως το Δικαστήριο κήρυξε και τους δύο κατηγορουμένους ενόχους για το ποινικό αδίκημα της απλής και διά του Τύπου συκοφαντικής δυσφήμισης και επέβαλε σε κάθε έναν από αυτούς ποινή φυλάκισης δέκα μηνών η οποία κατ΄αρχήν μετετράπη σε χρήμα.

Ωστόσο, κατά του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και άλλων αρθρογράφων της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» έχουν ασκηθεί τρεις ακόμη μηνύσεις για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, για την πρώτη δε εκ των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει παραπεμφθεί για να εκδικασθεί στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 26.6.2014.

Τέλος, έξω από τις αίθουσες του δικαστηρίου, στο οποίο ο κ. Βγενόπουλος παρέστη προσωπικώς, ο ίδιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με σειρά δικαστικών ενεργειών θα επιτύχω να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου η οποία έχει πληγεί στην Κύπρο βάναυσα και παράνομα. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω την καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Παπαδόπουλου αφού θα ασκήσει έφεση κατ΄αυτής και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητός του που ισχύει για όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, παρότι ο ίδιος δεν εσεβάστηκε ούτε σέβεται το δικό μου τεκμήριο αθωότητος και μάλιστα για υποθέσεις που δεν έχουν καν αχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης» κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες