Νέοι μπελάδες για τη ΝΔ στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Του Τάσου Τασιούλα

Με νέο… αντάρτικο απειλείται η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, όπου τοπικά κομματικά στελέχη... προκρίνουν ως υποψήφιο με τη στήριξη του κόμματος τον κ. Νίκο Φασφαλή κι όχι τον μέχρι πρότινος «δεδομένο», Δημήτρη Ζιγκιρίδη.

Ο κ. Ζιγκιρίδης, που κατέβηκε με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές στο συγκεκριμένο Δήμο και είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, επιμένει στην υποψηφιότητά του και ήδη έχει κάνει σχετικές αναφορές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα… χώνει και στον κ. Φασφαλή.

Το ζήτημα, που διχάζει σε τοπικό επίπεδο τα κομματικά στελέχη, προέκυψε έπειτα από συνάντηση που έγινε, με πρωτοβουλία σημαντικών για τη δυτική Θεσσαλονίκη παραγόντων του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Πρόκειται για τον «στηλοβάτη» της ΝΔ στο δυτικό πολεοδομικό συγκρότημα και πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Τάκη Δημόπουλο, αλλά και τον διάδοχό του, Κώστα Τσιλώνη.

Οι κ.κ. Δημόπουλος και Τσιλώνης πρότειναν να δοθεί η στήριξη του κόμματος στον κ. Νίκο Φασφαλή, παρότι είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, και επιπλέον προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, δηλαδή διατηρεί έμμισθη θέση!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φασφαλής είναι αποφασισμένος να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Δανιηλίδη και φέρεται διατεθειμένος να είναι αντίπαλός του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη της περιοχής, που συμμετείχαν στη συνάντηση, συμφώνησαν σχεδόν στο σύνολό τους να υποστηριχθεί ο κ. Φασφαλής, έναντι του κ. Ζιγκιρίδη, αν και υπήρξε τουλάχιστον μια αντίθετη άποψη.

Στη ΝΔ, στο δυτικό πολεοδομικό συγκρότημα, οι σκέψεις για τη στήριξη νέου υποψηφίου κι όχι του κ. Ζιγκιρίδη είχαν πάντως ωριμάσει εδώ και καιρό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι πιέσεις προς τον κ. Νάκη Λαδόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Νεάπολης, είχαν γίνει ήδη. Ο κ. Λαδόπουλος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος, παρά τις φήμες που πριν από λίγους μήνες τον είχαν «κλεισμένο».

Με τη νέα αυτή πρόταση του κ. Φασφαλή όμως η τράπουλα ανακατεύεται σημαντικά. Διότι υπάρχει και η υποψηφιότητα του κ. Γρηγόρη Χατζησάββα, που ανακοινώθηκε επισήμως και υποτίθεται ότι θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ κι όχι από τη ΝΔ, η οποία δε συζητάει καν την υποστήριξή του. Η πρόταση για ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ ως υποστηριζόμενη υποψηφιότητα απέναντι στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη και τον επίσης προερχόμενο από το ίδιο κόμμα κ. Χατζησάββα, ουσιαστικά αφανίζει κάθε απόπειρα νεοδημοκρατικής παρουσίας στο συγκεκριμένο Δήμο.

Όλοι γνωρίζουν ότι φαβορί για τη δημαρχία είναι ο κ. Δανιηλίδης, όμως η λογική να υποστηριχθεί ως αντίπαλός του ένας υποψήφιος από τα… σπλάχνα της παράταξής του εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν και τον φημολογούμενο υποψήφιο δήμαρχο για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ, Σωτήρη Σιωμάδη, να είναι θετικά διακείμενος για την υποψηφιότητα Φασφαλή.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και έφτασαν μέχρι τον κ. Ζιγκιρίδη, ο οποίος δήλωσε διαδικτυακά ότι συνεχίζει την προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου «κόντρα στις επιλογές μιας μερίδας στελεχών και παραγόντων της ΝΔ, που δεν σέβονται αρχές και αξίες». Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον κ. Φασφαλή «νέο εκλεκτό της ΝΔ» και «μέγα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο στέλεχος του Σίμου Δανιηλίδη».

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες