Κυκλώνας δυσχεραίνει τις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος

Ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χουσέιν ανακοίνωσε ότι ένας τροπικός κυκλώνας στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να καθυστερήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ.

Ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν προκαλεί ...ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος.

Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα, είπε ο υπουργός.

Ο Τζίλιαν που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε σήμερα το Νησί των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, το φορτίο που μετέφερε το αεροπλάνο δεν φαίνεται να συνδέεται με την εξαφάνισή του.

Ο υπουργός επιχείρησε έτσι να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου μέσα στο αεροσκάφος να προκάλεσαν πυρκαγιά που να οδήγησε σε δυστύχημα.

Ο υπουργός είπε ότι το φορτίο του αγνοούμενου αεροσκάφους πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, το αντικείμενο που εντοπίστηκε από τον κινεζικό δορυφόρο να επιπλέει κι ενδεχομένως να πρόκειται για συντρίμμια του αγνοούμενου Μπόινγκ βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες η Αυστραλία ότι βρέθηκαν επιπλέοντα αντικείμενα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Το σημείο όπου βρίσκεται το αντικείμενο είναι κατά μήκος του νοτίου διαδρόμου που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines», μετέδωσε το πρακτορείο προσθέτοντας ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε στις 18 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δορυφορικής φωτογραφίας από την Αυστραλία.

Αναγνώστες