Οι άντρες δεν θέλουν πια σεξ;

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου New Brunswick, έθεσε το ερώτημα τι προτιμούν οι άντρες αλλά και οι γυναίκες "σεξ ή ρομαντισμό;" και αποφάσισε να δοκιμάσει το...
μύθο που λέει ότι οι άντρες προτιμούν το σεξ. Πάντα. Και παντού. 

Στην έρευνα ένα δείγμα 182 ατόμων (άντρες και γυναίκες) έβλεπε εικόνες με σεξουαλικές δραστηριότητες αλλά και ρομαντικές εικόνες με τρυφερές στιγμές ζευγαριών. Χωρίς να το συνειδητοποιούν, σε μεγάλο ποσοστό και οι άντρες έλκονταν από τις εικόνες με ρομαντικό περιεχόμενο και όχι σεξουαλικό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και η έρευνα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, αφού θεωρείται ότι διέλυσε το μύθο του άντρα σεξουαλικού κυνηγού που έρχεται σε αντίθεση με τη ρομαντική γυναίκα.

Όχι πια σεξ, μόνο αγκαλίτσες;
Βέβαια, πλήθος ερευνών έχουν "αποδείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν το ρομαντισμό από το σεξ. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε βρετανική εφημερίδα προσφέρεται για άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις τον αγαπημένο σου πως δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, αφού όπως αποκαλύπτει η εν λόγω έρευνα, μόνο το 2% των γυναικών θα έφευγαν από μια σχέση εξαιτίας του κακού σεξ.

Αντίθετα, το συναισθηματικό δέσιμο και η ψυχολογική στήριξη αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές προτεραιότητες και ζητούμενα των γυναικών στη σχέση τους. Μάλιστα, το 38% των γυναικών που ρωτήθηκα, απάντησαν πως θα εγκατέλειπαν μια σχέση στην οποία δεν υπήρχε η οικειότητα και η τρυφερότητα που θα ήθελαν από το ταίρι τους. Η σημερινή γυναίκα, λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ανεξάρτητη και πιστεύει στην ισότητα. Την ίδια στιγμή, όμως, θέλει να διατηρεί στη σχέση της, παλιομοδίτικες αξίες όπως η αγάπη, η δέσμευση και η συναισθηματική πληρότητα.

Και η τέλεια σχέση;
Το 85% των γυναικών δεν παραμυθιάζεται πια και γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε "τέλεια σχέση". Μετά από έρευνες φαίνεται πως οι γυναίκες φοβούνται πολύ και νιώθουν να απειλούνται με τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι σχέσεις μέσω του ίντερνετ, του σεξ online και των γραπτών μηνυμάτων. Πάντως, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες παραμένουν παραδοσιακές στο τι περιμένουν, ποια είδους συμπεριφορά δηλαδή, από τον άντρα που έχουν στο πλευρό τους. 
Πηγή: Μiss Βloom 

Αναγνώστες