Ένοχος για φοροδιαφυγή δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου

«Μετανιώνω βαθιά για τα παραπτώματά μου. Θα κάνω το παν ώστε να διασφαλίσω πως αυτό το καταληπτικό κεφάλαιο έχει κλείσει για εμένα», δήλωσε στο δικαστήριο ο Ούλι Χένες, προσθέτοντας ωστόσο πως έχει ...δωρίσει εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Δεν είμαι κοινωνικό παράσιτο», σημείωσε.

Ένοχος για φοροδιαφυγή μέσω αδήλωτου λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα δήλωσε τη Δευτέρα ενώπιον των γερμανικών δικαστικών Αρχών ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου και γνώριμος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ Ούλι Χένες.

Ο κ. Χένες προσήλθε αυτοβούλως στις γερμανικές Αρχές το 2013 προκειμένου να δηλώσει φοροδιαφυγή. Ένας από τους στόχους της δίκης είναι να διαπιστωθεί αν το έπραξε επειδή γνώριζε την ύπαρξη έρευνας σε βάρος του.

Εάν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή που θα κυμαίνεται από πρόστιμο έως και 10 έτη κάθειρξης.

«Φοροδιέφυγα. Γνωρίζω πως το να παρουσιαστώ αυτοβούλως δεν αλλάζει τίποτα», σχολίασε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο κ. Χένες, προσθέτοντας όμως πως είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βρίσκονται «επί τάπητος».

«Μετανιώνω βαθιά για τα παραπτώματά μου. Θα κάνω το παν ώστε να διασφαλίσω πως αυτό το καταληπτικό κεφάλαιο έχει κλείσει για εμένα», προσέθεσε.

Τόνισε ωστόσο πως έχει δωρίσει εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Δεν είμαι κοινωνικό παράσιτο», δήλωσε.

Ο εισαγγελέας Άχιμ φον Ένγκελ δήλωσε στο δικαστήριο πως ο Χένες φοροδιέφυγε κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποκρύπτοντας εισόδημα 33 εκατομμυρίων σε μυστικό ελβετικό λογαριασμό.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες