Αεροπλάνο συγκρούστηκε με... ψάρι!

Όταν ο πιλότος άκουσε τον θόρυβο, νόμισε ότι ήταν πουλί. Το σοκ, όμως, ήταν μεγαλύτερο όταν αποδείχτηκε τι ήταν αυτό που τους χτύπησε. Περίμεναν σταυραετό και τους προέκυψε ψάρι...


Δευτερόλεπτα πριν την απογείωση του τζετ Gulfstream IV από τον αεροδιάδρομο ο κυβερνήτης Νικ Τοθ, που δουλεύει για λογαριασμό της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διαχείρισης, είδε μπροστά του να πετάει ένας σταυραετός ο οποίος δεν φαινόταν να προλαβαίνει να αποκτήσει το απαραίτητο ύψος, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Αμέσως μετά το πουλί εξαφανίστηκε από το οπτικό του πεδίο, ακούστηκε ένας έντονος θόρυβος, ο κυβερνήτης υπέθεσε ότι ο σταυραετός βρέθηκε κάτω από το αεροπλάνο και τελευταία στιγμή ανέβαλε την απογείωση. «Πλησιάζαμε το σημείο της απογείωσης και της ανύψωσης της μύτης του τζετ στον ουρανό όταν ένας σταυραετός που φάνηκε να κρατάει κάτι στα νύχια του εμφανίστηκε μπροστά μας» δήλωσε ο Τοθ στο έντυπο Inside MacDill AFB, που εκδίδεται για την συγκεκριμένη αεροπορική βάση.


Όταν οι ειδικοί ερευνητές έφτασαν στο σημείο βρήκαν έκπληκτοι στο τέλος του αεροδιαδρόμου όχι έναν τσαλαπατημένο σταυραετό, αλλά έναν πεθαμένο σαργό μήκους 23 εκατοστά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent. Παραξενεύτηκαν, αλλά όχι τόσο όταν το δείγμα DNA που συνέλεξαν από το αίμα που βρέθηκε στο εξωτερικό του αεροπλάνου αποδείχτηκε πως άνηκε στον σαργό. «Στην αρχή δεν πιστεύαμε τα αποτελέσματα του DNA. Πώς μπορούσε κάτι τέτοιο να έχει συμβεί;» είπε ο Τοθ.

Η πιθανότερη εξήγηση, σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών, είναι ότι το πουλί βρισκόταν στον αεροδιάδρομο τρώγοντας το θήραμά του. Τρομαγμένο από το τζετ, που πλησίαζε με ταχύτητα, άφησε τον σαργό, όπως αντιδρούν τα πτηνά όταν αντιμετωπίζουν ένα μεγαλύτερο και πιο επιθετικό πουλί από αυτά, που εν προκειμένω ήταν το αεροπλάνο.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες