«Ο Σημίτης είναι κακός άνθρωπος, κακός καθηγητής και δεν είναι ΠΑΣΟΚ»

Σοβαρές αιχμές κατά του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου άφησε η Δήμητρα Λιάνη, αναφερόμενη σε μία σειρά από περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Παπανδρέου, δίπλα στον οποίο βρέθηκε.... επί σειρά ετών ως η τελευταία σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, για τον Κ. Σημίτη, η Δ. Λιάνη, μιλώντας στην εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής στο κανάλι Ε, ανέφερε πως η γνώμη του Α. Παπανδρέου ήταν ότι «Ο Σημίτης είναι κακός άνθρωπος, κακός καθηγητής και δεν είναι ΠΑΣΟΚ». «Πίστευε», πρόσθεσε η Δ. Λιάνη «ότι ο Σημίτης ήταν άνθρωπος των Γερμανών, ο αδερφός του καθαρά πράκτορας των Γερμανών. Τον αποκαλούσε «συρταράκια» γιατί ποτέ δεν μπορούσε να απορροφήσει τα κονδύλια της ΕΕ».

Ένα άλλο περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε η Δ. Λιάνη είναι ότι όταν νοσηλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε τον Κ. Λαλιώτη στο νοσοκομείο. Όταν πήγε εκεί ο Κ. Λαλιώτης, κατέβασε τη μάσκα και του είπε «Είσαι μεγάλος άνθρωπος, θα κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά φρόντισε το κόμμα να μην πάει στο Σημίτη».

Επίσης, σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου, η Δ. Λιάνη είπε ότι ο Α. Παπανδρέου έλαβε κάποια στιγμή ένα non paper για τη συμφωνία εννέα σημείων μεταξύ Σημίτη-Κλίντον. Η συμφωνία αυτή αφορούσε διάφορα θέματα, όπως το PKK και το κουρδικό θέμα, τις γκρίζες ζώνες κλπ και το τελευταίο θέμα ήταν, σε επιτακτικό χαρακτήρα «ο Γ. Παπανδρέου να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Πενταγώνου και ελληνικής κυβέρνησης». «Το παίρνει, το τσαλακώνει και από τότε παθαίνει μία ψυχοσωματική κρίση που τον πηγαίνει πάρα πολύ πίσω», προσέθεσε.

Μάλιστα, η Δ. Λιάνη σημείωσε πως ο Α. Παπανδρέου είχε πει ότι θα ήταν καταστροφική μία διαδοχή 3ης γενιάς στο ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώστες