Εκλογές με μικρή «ποικιλία» υποψηφίων στη Βόρεια Κορέα

Ο ίδιος ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιόνγκ-ουν είναι υποψήφιος στην περιφέρεια 111, στο Όρος Παεκτού, βουνό που παραδοσιακά θεωρείται ιερό στη Βόρεια Κορέα. 

Σύμφωνα με την κρατική προπαγάνδα..., ο Κιμ γεννήθηκε στις πλαγιές του Παεκτού.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι πολίτες της Βορείου Κορέας, για τις ανά πενταετία βουλευτικές εκλογές που ορίζουν το τυπικών καθηκόντων κοινοβούλιο της χώρας.

Καθεμία από τις 687 εκλογικές περιφέρειες έχει μονάχα έναν υποψήφιο για τη βουλευτική έδρα, ορισμένο από το καθεστώς.

Οι ψηφοφόροι απλώς γράφουν «ναι» ή «όχι» στο ψηφοδέλτιο. Η συμμετοχή στις εκλογές του 2009 ήταν 99%, με το 100% των ψηφοφόρων να εγκρίνει τους υποψήφιους.

Το βορειοκορεατικό κοινοβούλιο συνήθως συνεδριάζει δύο ή τρεις φορές ανά έτος, συνήθως προκειμένου να υπερψηφίσει, τυπικά, προϋπολογισμούς ή μέτρα που έχουν ήδη διαμορφωθεί και επικυρωθεί από το κυβερνών Κόμμα των Εργατών.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης και αφίσες ανά την πρωτεύουσα Πιόνγκ Γιάνγκ καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές υπό την ηγεσία του Κιμ Γιόνγκ-ουν, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας το Δεκέμβριο του 2011, μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιόνγκ-ιλ.

Ο ίδιος ο Κιμ Γιόνγκ-ουν είναι υποψήφιος στην περιφέρεια 111, στο Όρος Παεκτού, βουνό που παραδοσιακά θεωρείται ιερό στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την κρατική προπαγάνδα, ο Κιμ γεννήθηκε στις πλαγιές του Παεκτού.

Αναγνώστες