Η Κίνα στέλνει ειδικό απεσταλμένο στη Μαλαισία

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα στείλει έναν ειδικό απεσταλμένο στην Κουάλα Λουμπούρ για διαβουλεύσεις με την μαλαισιανή κυβέρνηση σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, μετέδωσε σήμερα το ...κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Σι «ζήτησε την αποστολή ενός ειδικού απεσταλμένου στην Κουάλα Λουμπούρ». Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του απεσταλμένου.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανέφερε ότι η χώρα θα ζητήσει από την Μαλαισία να της δώσει πιο λεπτομέρειες και ακριβείς πληροφορίες για το Boeing 777 που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Ο Λι σημείωσε ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να συνεχιστούν οι έρευνες για το Μπόινγκ, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα μέλη των οικογενειών των 239 επιβαινόντων.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει η Βρετανία να του παράσχει τα δορυφορικά δεδομένα σχετικά με την πτήση MH370, τα οποία έχει συγκεντρώσει η βρετανική εταιρεία Inmarsat.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Χονγκ Λέι εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε ότι ελπίζει «η ενδιαφερόμενη χώρα» να μπορέσει να παράσχει τα στοιχεία.

Επικαλούμενος στοιχεία από την ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που έκανε η Inmarsat, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε χθες ότι το Μπόινγκ της Malaysia Airlines, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το εξαφανισμένο αεροπλάνο

Αναγνώστες