«Ωρολογιακή βόμβα» για τη γυναικεία καρδιά τα αναψυκτικά διαίτης

Σε «ωρολογιακή βόμβα» για τη γυναικεία καρδιά μπορεί να εξελιχθεί η υπερκατανάλωση αναψυκτικών διαίτης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ΝBC, Αμερικανοί επιστήμονες...
κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου που καταναλώνουν ημερησίως δύο ή και περισσότερα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες καθώς, όπως επισημαίνουν, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής προσβολής -και όχι μόνο. 

Ο κίνδυνος για την υγεία τους δεν σταματάει εκεί, αφού οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, όσες ξεδιψούν με μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών διαίτης, διατρέχουν και 50% περισσότερες πιθανότητες θανάτου σε σχέση με τις γυναίκες που σπάνια βάζουν στο στόμα τους αναψυκτικά τέτοιου τύπου. 

Τα πορίσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας και, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα αναψυκτικά αυτά καθαυτά είναι "δολοφόνοι".

Όμως, οι γυναίκες που δεν μπορούν να τους αντισταθούν, καλό θα ήταν να ξέρουν τους κινδύνους και να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. 

«Η μελέτη μας "δείχνει" ότι υπάρχει συσχέτιση της υπερκατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης και της θνησιμότητας» επισημαίνει ο καθηγητής Ανκουρ Βιάς, επικεφαλής της μελέτης και ειδικός σε καρδιααγειακά νοσήματα από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Αναγνώστες