Ρεπούση: Οι μαθητικές παρελάσεις είναι θεσμός του Ιωάννη Μεταξά

Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί: Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας...
Μιλώντας στον BHMA FM, η κα Ρεπούση είπε: «Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ληφθεί η απόφαση – ακριβώς για να μειωθεί το κόστος που φαίνεται αρκετά μεγάλο – να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις».

Και συνέχισε: «Ενας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σε αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός».


Για τις μαθητικές παρελάσεις είπε: 

«Αν περάσουμε στο άλλο σκέλος που είναι οι μαθητικές, ξέρετε ότι υπάρχει ο προβληματισμός εδώ και πολλά χρόνια για το κατά πόσον πρέπει τα παιδιά να παρελαύνουν ή όχι στις εθνικές επετείους ή να αρκούνται σε γιορτές στο σχολείο τους για να θυμούνται τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου. Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί: Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».

Σχόλιο...

Την Ρεπούση δεν την έχω ακούσει να μιλάει για την άρση ΑΣΥΛΟΥ στα πανεπιστήμια ......το οποίο είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.. Να καταργήσουμε και αυτο λοιπόν ή εκεί κάνουμε γαργάρα?

Και εν πάση περίπτωσή πρέπει να να σταματήσουμε την καραμέλα " οι Ευρωπαίοι αυτο ,και οι Ευρωπαίοι το άλλο " .....δηλαδή όποτε μας συμφέρει επικαλούμαστε την Ευρώπη και οταν δεν μας συμφέρει "μένουμε Ελλάδα" ........Στην Ελλαδάρα μας ομως η Ρεπούση έστησε κι αυτή -όπως και πολλοί άλλοι - ΜΚΟ και από κει μέσα πιθανόν να χάθηκαν κάποια φράγκα...όπως έχουν αναφέρει πολλά ΜΜΕ. .....Την ΜΚΟ την έστησε στην Ελλάδα λοιπόν...και οχι στην Γερμανια ή κάποια άλλη πιο προηγμένη χώρα κατά την Ρεπούσια λογική ....διότι αν είχε κάνει το λάθος να στήσει ΜΚΟ εκεί...θα την είχαν καθίσει στο σκαμνί και θα την είχαν στείλει προ πολλού σε πρώτη θέση στην μπουζού για κατάχρηση δημοσίου χρήματος !!!!

Άσε που δεν υπήρχε περίπτωση να βγει βουλευτής με 1032 ψήφους..-όπως βγήκε στον Πειραιά- και από τότε μας κάνει την καμπόση και έχει πάντα μα πάντα ανθελληνική άποψη... για ότι έχει σχέση με θέματα που αφορούν ιστορικά γεγονότα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας,

Αναγνώστες