Τρεις Τούρκοι σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Τον θάνατο δύο στρατοχωροφυλάκων και ενός αστυνομικού προκάλεσε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε σε ένα οδόφραγμα στη νότια Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για...
μια «τρομοκρατική επίθεση».

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα περίχωρα της πόλης Ουλουκίσλα, στην επαρχίας της Νίγδης. Οι ένοπλοι δράστες, που επέβαιναν σε ένα φορτηγό, άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που πραγματοποιούσαν ελέγχους σε έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι δύο από τους ενόπλους συνελήφθησαν ενώ ένας τρίτος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο ήταν κλεμμένο, σκοτώθηκε επίσης ενώ άλλοι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Η ταυτότητα των δραστών, οι προθέσεις τους και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση δεν έχουν διευκρινιστεί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το φορτηγό προερχόταν από τη γειτονική Συρία.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Σακάρια, στη βορειοδυτική Τουρκία, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε το επεισόδιο χαρακτηρίζοντάς το «αισχρή τρομοκρατική επίθεση». Όπως ανέφερε, «δύο από τους στρατιώτες μας και ένας αστυνομικός έπεσαν μάρτυρες».

Τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, σημειώνονται πολύ συχνά ένοπλες αντιπαραθέσεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, κυρίως μεταξύ λαθρεμπόρων από τη μία και την άλλη πλευρά.

Αναγνώστες