Στο εδώλιο ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μετά το σκάνδαλο των εξοπλισμών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρώην υπουργός θα καθίσει για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για... ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 520.000 ευρώ. Μάλιστα το δικαστήριο είχε διατάξει και την δέσμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με το επιχείρημα πως δεν είχε γνώση για την μεταβολή του νόμου το 2003, ο οποίος τον υποχρέωνε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρονιάς και μάλιστα με όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ήταν στην κατοχή του μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του, είχαν υποστηρίξει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε άγνοια της αλλαγής του νόμου, γιατί η κατάθεση αίτησης πόθεν έσχες ήταν για εκείνον μια τυπική διαδικασία.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες