Βαριά πρόστιμα για ανάρτηση φωτογραφιών με ποτά σε FB και Twitter σχεδιάζει η Τουρκία


Η απόφαση της Άγκυρας έρχεται λίγους μήνες μετά την υπερψήφιση νομοθεσίας που...
περιορίζει την πώληση και απαγορεύει τη διαφήμιση αλκοολούχων ποτών, με τις εταιρείες ποτοποιίας να έχουν έκτοτε καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαφήμιση των προϊόντων τους.

Πρόστιμα που θα κυμαίνονται μεταξύ 1.600 και 66.000 ευρώ (5.000 έως 200.000 τουρκικές λίρες) για άτομα και επιχειρήσεις που αναρτούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με αλκοολούχα ποτά σχεδιάζει η κυβέρνηση της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η απόφαση της Άγκυρας έρχεται λίγους μήνες μετά την υπερψήφιση νομοθεσίας που περιορίζει την πώληση και απαγορεύει τη διαφήμιση αλκοολούχων ποτών.

Το εν λόγω νομοθέτημα ήταν μία από τις αφορμές που προκάλεσαν την ευρεία λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν κατά τις μαζικές κινητοποιήσεις του Ιουνίου 2013, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τις Αρχές για απόπειρα περιορισμού των δικαιωμάτων τους.

Έκτοτε, μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και διάφορα blogs έχουν μετατραπεί σε διαφημιστικό «καταφύγιο» για εταιρείες ποτοποιίας, που έχουν προσφύγει ακόμα και σε χορηγίες γιορτών και κοινωνικών εκδηλώσεων προκειμένου να προαγάγουν τα προϊόντα τους.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες