Τα μέλη του γερμανικού ροκ συγκροτήματος Liquido ανακοίνωσε πως προσλαμβάνει ο ΟΤΕ

Την επίσημη πρόσληψη των μελών του «διαλυμένου» πλέον συγκροτήματος Liquido ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των μουσικών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια...
αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. 

Οι Γερμανοί βετεράνοι -πλέον- της ροκ, σημείωσαν τεράστια επιτυχία το 1998 με το τραγούδι «Narcotic», μετρώντας περισσότερες από 700.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Η ξαφνική αυτή επιτυχία, σε συνδυασμό με τη δημοσιότητα την οποία απήλαυσαν φαίνεται πως «μούδιασε» τους μουσικούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο και αρκούνταν σε μέτριες κυκλοφορίες μέχρι και το 2009, όταν και ανακοίνωσαν επίσημα τη διάλυσή τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας τα μέλη του συγκροτήματος δυσκολεύονταν να βγάλουν τα προς το ζην, αναζητώντας παράλληλα με τη μουσική τους καριέρα και «πρωινές» δουλειές. «Το Narcotic είχε δύο όψεις για τα παιδιά. Αφενός τους χάρισε μεγάλη αναγνώριση, αφετέρου οι απαιτήσεις μετά από μια τέτοια επιτυχία ήταν τόσο μεγάλες που δεν τους άφησαν να εξελίξουν την καλλιτεχνική τους πορεία», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο μάντζερ του συγκροτήματος Μάριο Σμιτ.

Το «φως στο τούνελ» ήρθε τελικά για τους συμπαθείς Γερμανούς όταν το τμήμα μάρκετινγκ του ΟΤΕ άρχισε να χρησιμοποιεί το «Narcotic» στις διαφημίσεις του. «Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των κερδών πηγαίνει στη δισκογραφική εταιρεία, τα χρήματα από τα δικαιώματα ήταν μια κάποια βοήθεια για εμάς» εκμυστηρεύτηκε ο τραγουδιστής Βόλφγκανγκ Σρέντλ, συνεχίζοντας: «η μπάντα είχε μόλις διαλυθεί και όλοι ψάχναμε τι θα κάνουμε στο υπόλοιπο της ζωής μας». Τη λύση ήρθε να δώσει ο ίδιος ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών που πρότεινε στους πάλαι ποτέ μουσικούς να ενσωματωθούν στο δυναμικό της εταιρείας, προσφέροντάς τους ένα αποκούμπι για το μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν καιρό και η συμφωνία επετεύχθη τελικά στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο εκ των μελών των Liquido θα απασχολούνται εφεξής σε γραφείο στα κεντρικά του οργανισμού, ένας θα απορροφηθεί από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης ενώ ο τελευταίος θα εργάζεται σε υποκατάστημα της «Γερμανός», η οποία είναι θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος δηλώνει ευχαριστημένος από την τροπή που πήραν εν τέλει τα πράγματα, ενώ τέλος, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη βοήθεια που κατάφερε να προσφέρει μια ελληνική εταιρεία σε τέσσερις συμπολίτες της σε μια τέτοια στιγμή δυσκολίας.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες