Ποιον πλανήτη θέλουν να εξερευνήσουν οι επιστήμονες στη NASA;

Οι επιστήμονες πιστεύουν εδώ και πολύ καιρό, ότι ένα από τα μέρη στο ηλιακό μας σύστημα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή, εκτός από τη Γη, είναι ένα από τα φεγγάρια του Δία, η Ευρώπη...

Η επιφάνεια του δορυφόρου του Δία, καλύπτεται από πάγο, και οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι κάτω από το παχύ του στρώμα, υπάρχουν υγροί ωκεανοί, που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή. Οι υπόγειοι ωκεανοί, πιστεύεται ότι έχουν κρατηθεί σε υγρή μορφή απ τν παλιρροϊκή θέρμανση.

Η NASA, την εβδομάδα που πέρασε, δημοσίευσε μία εικόνα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015, ζητώντας χρηματοδότηση $17 δισεκατομμυρίων περίπου. Πηγές λένε, η NASA έχει ως σκοπό να διαθέσει ένα μέρος αυτών των χρημάτων για να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης μίας αποστολής στην Ευρώπη. Μάλιστα, είναι γνωστό ότι η NASA προσπαθεί να βρει τρόπους να εξερευνήσει το φεγγάρι του Δία εδώ και πολύ καιρό.

Ορισμένες ιδέες για την εξερεύνηση του δορυφόρου περιλαμβάνουν την εκτόξευση ενός σκάφους (clipper) που θα μπορούσε να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Ευρώπη μαζεύοντας δεδομένα, ενώ μία άλλη επιλογή είναι ένα σκάφος που θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του δορυφόρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος στην πρώτη περίπτωση είναι λίγο μικρότερο από $2 δισεκατομμύρια ενώ το κόστος στην δεύτερη περίπτωση είναι περίπου 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από την παραπάνω αποστολή, η NASA ζητάει να εγκριθεί χρηματοδότηση $3.1 δισεκατομμυρίων απαραίτητων για την λειτουργία του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού αλλά και 2.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή της κάψουλας Orion, με τη βοήθεια της οποίας θα γίνουν επανδρωμένες αποστολές σε Σελήνη και Άρη.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες