«Δεν έφαγα το φίλο μου» λέει ο ναυαγός (video)

Ερωτήματα από τα ΜΜΕ για την τύχη του 22χρονου συνεπιβάτη του στη βάρκα, δέχτηκε ο ναυαγός του Ειρηνικού Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, με αφορμή την έξοδό του από το νοσοκομείο, αρνούμενος την κατηγορία ότι τον έφαγε για να επιβιώσει…
Μιλώντας και πάλι στους δημοσιογράφους που δεν τον αφήνουν σε ησυχία και αγκαλιάζοντας τους γονείς του, ο 37χρονος κ. Αλβαρένγκα τόνισε ότι σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του, είχε πίστη στο Θεό και αυτό τον έσωσε.

Ανέφερε και πάλι ότι δεν θέλει να θυμάται την δοκιμασία που πέρασε γιατί είναι πολύ επώδυνο.

Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων περιστράφηκαν και πάλι γύρω από την τύχη του συντρόφου του στο ψάρεμα Εζέκιελ Κόρδοβα και ο ναυαγός υποστήριξε πως ο νεαρός έζησε μόνο τέσσερις μήνες, πριν υποκύψει στην πείνα και στην εξουθένωση.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μπορούσε να φάει ωμά ψάρια, χελώνες και πουλιά αλλά ο Κόρδοβα δεν άντεχε να κάνει το ίδιο.

«Πέθανε από πείνα και από τον ήλιο» τόνισε και σημείωσε ότι οι γονείς του δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ως την τελευταία στιγμή προσευχόταν στον Θεό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ιστορία του ψαρά άφησε έκπληκτο το ιατρικό προσωπικό που τον παρακολουθεί, καθώς μετά από σχεδόν έναν χρόνο στη θάλασσα η κατάστασή του – σωματική και διανοητική – είναι εξαιρετική και παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μόνο αναιμία.

Πάντως η ζωή του έχει αλλάξει δραματικά καθώς τώρα είναι αναγνωρίσιμος και πρέπει να περιμένει να περάσει ο «πυρετός» των ΜΜΕ για να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Δεν μπορεί να πάει πίσω στο χωριό του και θα μείνει στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, χωρίς όμως να έχει συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον.

Συμπληρώστε το E-mail σας για να ενημερώνεστε πρώτοι

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες