Βαρβάκειος: Χρωστά 2 εκ ευρώ από μισθώματα στο δήμο Αθηναίων

Ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ η συνολική οφειλή προς τον δήμο Αθηναίων από καθυστερούμενα μισθώματα των καταστημάτων της Βαρβακείου Αγοράς, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο του...
γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρου Λιβάνιου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει πώς θα ανακουφίσει τους εμπόρους της Βαρβακείου από το χρέος τους προς τον δήμο Αθηναίων.

Όπως γίνεται γνωστό με το απαντητικό έγγραφο, στον χώρο της Βαρβακείου Αγοράς, ο δήμος Αθηναίων εκμισθώνει 100 ιχθυοπωλεία (65 πάγκοι και 35 καταστήματα), 37 κρεοπωλεία, τρία κυλικεία, οκτώ παντοπωλεία και 48 οπωροπωλεία. Η συνολική οφειλή αυτών από καθυστερούμενα μισθώματα τα τελευταία χρόνια, ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οφειλών, η οικονομική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων εφαρμόζει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), περί αυστηρών ειδοποιήσεων- συστάσεων, βεβαιώσεων οφειλών, κατασχέσεων κλπ.

Στο έγγραφο γίνεται και αναφορά σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2010 να μην προβεί σε αναπροσαρμογή των μισθωμάτων των καταστημάτων της Βαρβακείου πλατείας και της Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς μέχρι τη λήξη εκάστης μίσθωσης. Αναφέρεται επίσης πως, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και με αντίστοιχες αποφάσεις, ικανοποιήθηκαν αιτήματα μείωσης μισθωμάτων κατά 20% σε όσους μισθωτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον βάσει οικονομικών στοιχείων που προσκόμισαν οι ίδιοι.

Αναγνώστες