Πάτρα: "Φυλάκισαν" στα σπίτια τους 25 άτομα με αναπηρία επειδή είναι σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί στα Νοσοκομεία

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εξελίσσονται καθημερινά; Στο χώρο της Δημόσιας και προνοιακής υγείας στην πάτρα μετά την...
απόφαση της κυβέρνησης να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί οι οποίοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Είκοσι πέντε άτομα με αναπηρία τα οποία καθημερινά παραλαμβάνονται από τα σπίτια τους με αυτοκίνητο του νοσοκομείου Ρίου προκειμένου να μεταβούν στην αποκατάσταση παραμένουν πλέον «κλειδωμένα» στα σπίτια τους καθώς λόγω έλλειψης οδηγού δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους και επιστροφής στα σπίτια τους.

Ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίας Αντ. Χαροκόπος, μιλώντας στο patrastimes.gr τόνισε πως παρά τα σχετικά διαβήματα μέχρι στιγμής η πολιτεία κωφεύει και δεν έχει καν μπει στον κόπο ν’ απαντήσει για το τι θα πράξει.

Στο μεταξύ εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν το βαθμό διάλυσης της δημόσιας Υγείας διαδραματίζονται καθημερινά στα Νοσοκομεία Ρίου, Αγ. Ανδρέα, Θώρακος και Καραμανδάνειο καθώς δεν υπάρχει τρόπος αποστολής αίματος αλλά και προμήθειας άλλων υλικών τα οποία χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση για την κάλυψη αναγκών από τις κλινικές τους.

Αποκορύφωμα των όσων συμβαίνουν η μεταφορά με ταξί - πριν από ένα εικοσιτετράωρο - συνοδεία τραυματιοφορέα!!! Αίματος από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων στο ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας της Πάτρας!

Αναγνώστες