«Κλειδώνουν» περίπου 30 ευρω-υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω ενστάσεων

Πέραν του ευρωψηφοδελτίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και το κείμενο διακήρυξης για τις Ευρωεκλογές. Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει καταθέσει... τροπολογία στην οποία αναφέρει πως είναι αναγκαίο το κόμμα να εκπονήσει και να επεξεργαστεί, για κάθε περίπτωση, ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη.

Περίπου 30 υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να «κλειδώσουν» σήμερα Κυριακή κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί.

Ήδη έχουν ακουσθεί οι πρώτες ενστάσεις όσον αφορά κάποια ονόματα, ανάμεσά τους και αυτό του Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Οι υπόλοιπες θέσεις, από τις συνολικά 42, αναμένεται να ανακοινωθούν τη Μεγάλη Τετάρτη, στην Πολιτική Γραμματεία.

Αντικείμενο της Κεντρικής Επιτροπής είναι και η οριστικοποίηση του κειμένου διακήρυξης για τις Ευρωεκλογές.

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει καταθέσει ήδη τροπολογία στην οποία αναφέρεται η πάγια θέση της πως είναι αναγκαίο το κόμμα να εκπονήσει και να επεξεργαστεί, για κάθε περίπτωση, ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη.

Όπως υποστηρίζουν, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά μία καταστροφική επιλογή.

Αναγνώστες