Άλλα 4 σήματα “έστειλε” το μαύρο κουτί! Συμβατά, και από το ίδιο σημείο, υποστηρίζουν οι Αυστραλοί

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης, ότι πλοίο που πραγματοποιεί έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, εντόπισε άλλα 4 “επίμονα” σήμερα, που πιθανόν να προέρχονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου των “Malaysia Airlines”.

Τα τέσσερα σήματα..., που προέρχονται από το ίδιο σημείο, είναι συμβατά με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ενδεχομένως και να είναι θέμα ημερών να βρεθεί κάτι στον βυθό του ωκεανού.

“Είμαστε αισιόδοξοι πλέον. Ψάχνουμε στο σωστό σημείο”, σημείωσαν χαρακτηριστικά οι αρχές.

Μετά τον εντοπισμό των 4 νέων σημάτων, ο χώρος ερευνών περιορίζεται πλέον σε 75.000 τ.μ.

Το χρονικό των προηγούμενων ημερών

Συμβατά με το μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines είναι τα σήματα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση των αυστραλιανών αρχών το πρωί της Δευτέρας.

Στην περιοχή που υπέδειξε κινέζικο πλοίο ερευνούν πλοία των Αυστραλών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ έσπευσαν και άλλα πλοία για ενισχύσεις.

Την Τρίτη, οι έρευνες αναμένεται να ενταθούν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή των ερευνών θα υπάρξουν σημαντικές… ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος 11 πολεμικά αεροσκάφη, τρία πολιτικά αεροσκάφη, καθώς και συνολικά 14 πλοία εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ.

Δύο σήματα, που ενδεχομένως προέρχονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου της πτήσης των Malaysia Airlines, ερευνούν από το πρωί της Κυριακής πλοία και αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ερευνών του Ινδικού Ωκεανού.

Οι αρχές της Αυστραλίας δήλωσαν ότι τα σήματα που εντόπισε κινεζικό πλοίο ήταν 2 και όχι 1, και αποτελούν το πιο ενθαρρυντικό μέχρι σήμερα στοιχείο.

Το Σάββατο, κινέζικο πλοίο που κάνει έρευνες στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines κατέγραψε σήμα το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί.

Το ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί του χαμένου αεροσκάφους.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκο.

Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777, διευκρίνισε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Αναγνώστες