Έσωσε το σπίτι του ανάπηρος πρώην αθλητής. Το ΙΚΑ είχε εγκρίνει τα έξοδα νοσηλείας του αλλά το μετάνιωσε

Την “μάχη” με το ΙΚΑ κέρδισε ο πρώην ποδηλάτης Βασίλης Κιουρτσής, ο οποίος κινδύνευε να χάσει το σπίτι που διαμένει με τους γονείς του, λόγω... οφειλών προς το Ίδρυμα.

Με αρκετές επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, το μέλλον του Β. Κιουρτσή προμηνυόταν λαμπρό. Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 2004, όταν ο 24χρονος τότε, ποδηλάτης, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τρίτου βαθμού, έμεινε ανάπηρος και έχασε το φως του.

Πέρασε τέσσερις μήνες σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αποφασίστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό, για να συνεχίσει εκεί τη μάχη για τη ζωή. Τον Νοέμβριο του 2004 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γερμανίας, όπου παρέμεινε για 20 μήνες και υποβλήθηκε σε 12 επεμβάσεις. Πήρε εξιτήριο το καλοκαίρι του 2006. Από τότε τον φροντίζουν οι γονείς του, στο σπίτι τους στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το ΙΚΑ αρχικά είχε εγκρίνει την κάλυψη των εξόδων της νοσηλείας του, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, ζητώντας πίσω μέρος του ποσού. Η οικογένεια που παλεύει και αυτή να τα βγάλει πέρα με τις καθημερινές δυσκολίες, πέρα φυσικά από τον πόνο να βλέπει το παιδί της καθηλωμένο, αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό. Έτσι το ΙΚΑ προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους, δηλαδή του σπιτιού που διαμένουν οικογενειακώς.

Πριν λίγες μέρες το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις αποφάσεις του ΙΚΑ για κατάσχεση, με τους γονείς του άτυχου άνδρα όμως να καταγγέλλουν ότι το Ίδρυμα δεν ακύρωσε τη διαδικασία. “Οι αρμόδιοι του ΙΚΑ φαίνεται ότι δεν θέλουν να εκτελέσουν μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση και να παρανομήσουν. Το ίδιο το Ίδρυμα είχε προσφύγει στο Εφετείο, επομένως δεν μπορεί να πάει παραπάνω” δήλωσε ο πατέρας του Β. Κιουρτσή.

Πληροφορίες από makthes.gr

Αναγνώστες