Συλλήψεις για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των ‘Ανω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, που.... χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων, γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στις 13-3-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 49χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων του νοσοκομείου, μαζί με τον 38χρονο οδηγό φορτηγού τύπου press container, γιατί το όχημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατά την διάρκεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ΧΥΤΑ, να αδειάζει απόβλητα.

Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αναγνώστες