Χωρίς ασθενοφόρα η Σύρος – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί

Μόνοι τους θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι βαριά ασθενείς στο νοσοκομείο Σύρου από σήμερα, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι έξι οδηγοί των ασθενοφόρων!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του.... υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους εκπροσώπους σωματείων και φορέων από την επαρχία ότι η διαθεσιμότητα δεν θα ισχύσει για τα νησιά, οι οδηγοί ενημερώθηκαν από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Πετράκη την Κυριακή το απόγευμα ότι τίθονται σε διαθεσιμότητα, όπως αναφέρει το syrostoday.

Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει στο θέμα της διακομιδής των πολιτών προς την υγειονομική μονάδα. Το βάρος «πέφτει» στους 4 ΕΚΑΒίτες που υπάρχουν στο νησί, εκ των οποίων όμως ο ένας αναχωρεί εντός των ημερών από τη Σύρο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τους τρεις εναπομείναντες θα μπορεί να καλυφθεί μια μόνο βάρδια, ενώ τις υπόλοιπες ώρες οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ίδια μέσα, ακόμη κι αν χρειάζονται άμεση ιατρική υποστήριξη που θα μπορούσε να τους δοθεί μέσα από το ασθενοφόρο.

Αναγνώστες