Ιταλία: Δεκάδες συλλήψεις μελών αποσχιστικής οργάνωσης

Στη σύλληψη 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης της περιφέρειας Βενέτο προχώρησαν οι καραμπινιέροι, ενώ, σύμφωνα με...
τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα.

Η εισαγγελία της πόλης Μπρέσια κατηγορεί τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος και παράνομη κατοχή όπλων .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών των καραμπινιέρων, «τα μέλη της οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν με διαφορετικά ονόματα και εμπνεόταν από αποσχιστική ιδεολογία, είχαν σχεδιάσει σειρά ενεργειών, στις οποίες περιλαμβανόταν και χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία του Βένετο και άλλων περιοχών από το ιταλικό κράτος».

Μεταξύ των άλλων, η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε και στην κατάσχεση ενός «αυτοσχέδιου τανκ», όπως χαρακτηρίζεται, με το οποίο οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν θεαματική επιχείρηση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγγελία της Μπρέσια πρόκειται να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και τους στόχους της αποσχιστικής αυτής οργάνωσης και των μελών της.

Στις 17 Μαρτίου ο Λούκα Τζάια, περιφερειάρχης του Βένετο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πρωτεύουσα Βενετία, κήρυξε την έναρξη του δημοψηφίσματος για την απόσχιση της περιφέρειάς του από το ιταλικό κράτος.

Αναγνώστες