Συνεχίζεται, με νέες μάχες, η φυλετική βεντέτα-σφαγή στο Ασουάν

Οι οδομαχίες άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ μελών νουμιδικής οικογένειας και μίας αραβικής φυλής. Οι πρώτες μάχες προκάλεσαν το θάνατο 23 ανθρώπων. Οι μάχες συνεχίστηκαν την Κυριακή, αφότου... μέλη της αραβικής φυλής παρέλαβαν τους νεκρούς τους ώστε να τους θάψουν.

Νέο αιματηρό επεισόδιο στη φυλετική και οικογενειακή βεντέτα που εκτυλίσσεται στο Ασουάν της Αιγύπτου έλαβε χώρα την Κυριακή, με δύο ακόμα θανάτους να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 25, παρά τις προσπάθειες των Αρχών να θέσουν τέλος στον κύκλο αίματος.

Οι οδομαχίες άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ μελών νουμιδικής οικογένειας και μίας αραβικής φυλής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφορμή για τις συγκρούσεις ήταν η παρενόχληση ενός κοριτσιού, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως τη βία «άναψαν» προσβλητικά γκράφιτι που γράφτηκαν στους τοίχους του τοπικού σχολείου.

Οι μάχες συνεχίστηκαν την Κυριακή, αφότου μέλη της αραβικής φυλής παρέλαβαν τους νεκρούς τους ώστε να τους θάψουν.

Οι Άραβες πυρπόλησαν σπίτια Νουβίων, οι οποίοι αντέδρασαν, βγάζοντας ένοπλους άνδρες στους δρόμους.

Ακολούθησαν οδομαχίες έξω από το τοπικό νοσοκομείο, που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ ακόμα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Μετά μεγάλης προσπάθειας, η Αστυνομία τελικά κατόρθωσε να σκορπίσει τον όχλο, ενώ στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε πάνω από το χώρο.

Αναγνώστες