Το “έξυπνο” τσιπάκι που τσεκάρει την υγεία σας

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Ιλινόις και του Νορθγουέστερν στις ΗΠΑ, ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική συσκευή που κολλάει στην επιδερμίδα σας και έχει τη δυνατότητα...
να τσεκάρει την κατάσταση της υγείας σας αδιαλείπτως.

Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα της μοντέρνας τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής παρακολούθησης. Το “έξυπνο τσιπ” έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τυχόν ανωμαλίες στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σας, αλλά κ απρόοπτες/απροσδόκητες κινήσεις σας, και να στέλνει τα αποτελέσματα του τεστ ασύρματα σε έναν υπολογιστή ή στο κινητό σας τηλέφωνο!

Είναι κατασκευασμένο με νανο-υλικά, είναι μαλακό και εύκαμπτο και κολλάει στο δέρμα. Περιέχει επίσης ένα προηγμένης τεχνολογίας μικροτσίπ που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται ακόμα και τις πιο ασυναίσθητες κινήσεις, όπως γι παράδειγμα το τρέμουλο.

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρακολουθεί την υγεία του χρήστη 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και να ενημερώνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τους συγγενείς ή τον γιατρό του για οτιδήποτε απρόοπτο.

Η επαναστατική αυτή συσκευή, καθώς και όλη η έρευνα που οδήγησε στην δημιουργία της, δημοσιεύθηκαν στην έγκριτη επιθεώρηση Science.
 onmed.gr

Αναγνώστες