Νέα λαβράκια από τη λίστα Λαγκάρντ

Λαβράκια έχουν ανακαλύψει οι άνδρες του ΣΔΟΕ που αξιολογούν τη λίστα Λαγκάρντ, από τον έλεγχο της οποίας προκύπτει φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των 3.300.000 ευρώ, που αφορά... σε παλαιό πολιτικό, που δεν ζει πλέον και στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα» για τον εν λόγω πολιτικό το ποσό που απέκρυβε από τα εισόδήματά του, αλλά βρέθηκε ως κατάθεση στη λίστα, ανέρχεται σε 1.455.000 για τον ίδιο και 1.800.00 ευρώ για τη σύζυγό του. Παράλληλα άλλη οικογένεια συνταξιούχων εμφανίζει να έχει κρύψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα εισοδήματά της.

Ένας άλλος κάτοικος του εξωτερικού, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα απέκρυψε 650.000 ευρώ, αλλά πιάστηκε στην τσιμπίδα των ελεγκτών της λίστας που δίνουν αναφορά κάθε δεκαήμερο. Συνολικά τα πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί από τη λίστα Λαγκάρντ με φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ είναι επτά.

Όλοι οι έλεγχοι τελούν υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων κκ Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, οι οποίοι σχεδιάζουν να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι εντός του επομένου εξαμήνου. Την εποπτεία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ο εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ζητάει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αναφορές γραπτές ή προφορικές για τους επίμαχους ελέγχους.

Αναγνώστες