Χειροπέδες σε τρεις γυναίκες για κλοπές και διαρρήξεις

Σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Πάτρα, κατηγορούνται είχαν συγκροτήσει τρεις γυναίκες ηλικίας 39, 36 και 16 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις γυναίκες ...φέρονται να δρούσαν στην πόλη τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ από τις κλοπές και τις διαρρήξεις είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 130.000 ευρώ.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν, όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα ενός 40χρονου, ο οποίος όμως τις αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία. Από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι οι τρεις γυναίκες, είχαν διαπράξει άλλες 14 κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κοσμήματα και τιμαλφή αξίας μεγαλύτερης των 90.000 ευρώ, καθώς και χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 40.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των τριών γυναικών, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ακολουθούσαν συγκεκριμένη μέθοδο, για να μπαίνουν στα σπίτια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πήγαιναν κυρίως τις πρωινές ώρες έξω από διαμερίσματα, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και με τη χρήση ταυτότητας ή κάρτας άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών που ήταν κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες, έμπαιναν μέσα και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας, για ενδεχόμενη εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα.

Αναγνώστες