Χιλιάδες κροτίδες κατασχέθηκαν σε Καβάλα, Λέρο και Σέρρες

Όλων των ειδών τα βεγγαλικά, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, διακινούσε ένα κατάστημα στην κοινότητα Ακροπόταμος της Καβάλας όπου έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και συνέλαβαν... τον 42χρονο ιδιοκτήτη και τον 25χρονο προσωρινά υπεύθυνο.

Στον αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν3.144 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων 1.286 κροτίδες 12 πυροτεχνήματα, για τα οποία δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια πώλησης. Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μετέφερε το παράνομο εμπόρευμα που σκόπευε να διαθέσει στην αγορά της Λέρου ένας 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Λέρου. Στο αυτοκίνητο κατασχέθηκαν 7.540 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων και ο νεαρός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας με σκοπό την εμπορία.

Άλλα 1.122 τεμάχια παιδικών αθυρμάτων κατασχέθηκαν σε ψιλικατζίδικο το οποίο εκμεταλλεύεται μια 60χρονη γυναίκα σε χωριό των Σερρών, που τα διέθετε προς πώληση χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια. Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Αναγνώστες