Ο Ερντογάν σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές

Την πρόθεσή του να διατηρήσει τις τρεις βουλευτικές θητείες που ισχύουν ως όριο για τους βουλευτές του... κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Το γεγονός αυτό...
υποδηλώνει ότι και ο ίδιος δεν θα επιδιώξει τέταρτη θητεία και αντ’ αυτού θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συνδυάσει τις βουλευτικές εκλογές, που κανονικά θα διεξαχθούν το 2015, με τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα.

Στον τομέα της οικονομίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας πρέπει να συνέλθει εκτάκτως για να αποφασίσει τη μείωση των επιτοκίων, κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν στα 2,1460 έναντι του δολαρίου, από 2,1350.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε σημαντικά τα επιτόκια τον Ιανουάριο σε έκτακτη συνεδρίαση, παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης για τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η χώρα εισερχόταν σε κύκλο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

Αναγνώστες