Τη Μ.Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλητου

Τη Μεγάλη Τετάρτη, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη των Ιωαννίνων Θεόκλητου, ο οποίος εκοιμήθη το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε ηλικία... 84 ετών.

Στα συλλυπητήρια μηνύματα που φτάνουν στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, αποδίδονται τα εύσημα για το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Θεόκλητου, ο οποίος διετέλεσε και έξαρχος πάσης Ηπείρου.

«Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχασε τον Ιεράρχη της, που, για τέσσερις δεκαετίες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και προσθέτει: «Η συνεισφορά του μακαριστού Θεόκλητου στην Ορθοδοξία θα κριθεί από το χρόνο και από τους εκκλησιαστικούς ταγούς. Από τη συνεργασία που είχαμε για πολλά χρόνια, εκείνο που τούτη την ώρα μπορώ να καταθέσω, είναι ότι ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις τους. Ο Θεόκλητος αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιαίτερα όμως στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων».

Ο δήμος Ιωαννιτών και ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και την οδύνη τους και, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο μακαριστός μητροπολίτης παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμό έργο, που τον καθιστούν ξεχωριστό. Ως ξεχωριστός θα μείνει στη μνήμη μας. Προοδευτικός και καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες, συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εκκλησία να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γ.Οικονόμου, εκφράζει την βαθιά του θλίψη «για την εις Κύριον εκδημία του Υπερτίμου και Εξάρχου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, σεπτού Ιεράρχη και Εμπνευσμένου Ποιμενάρχη που επί 40 και πλέον χρόνια, υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους του, με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη».

Αναγνώστες