Δολοφονήθηκε απαχθείς ακροδεξιός δημοσιογράφος στην Ουκρανία

Δημοσιογράφος και μαχητικός υποστηρικτής του ουκρανικού ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία») βρέθηκε νεκρός, φέροντας σημάδια βασανισμού, μία ημέρα μετά την...
απαγωγή του, ανακοίνωσε την Κυριακή το κόμμα.

Η σορός του Βασίλι Σεργκουϊένκο βρέθηκε το Σάββατο σε δάσος κοντά στο χωριό Βιγκράιεφ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Έφερε «σημάδια βασανισμού» και τραύματα με μαχαίρι και είχε «ανοιγμένο κρανίο», σύμφωνα με το Σβόμποντα, το οποίο διευκρινίζει ότι ο δημοσιογράφος είχε απαχθεί από το σπίτι του προχθές το βράδυ από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον είχαν αναγκάσει να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο.

Η τοπική εισαγγελία επιβεβαίωσε την ανακάλυψη της σορού του δημοσιογράφου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Σβόμποντα, ο Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει.

Εκτός από τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες, ήταν ακτιβιστής του Σβόμποντα και είχε συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Κιέβου, οι οποίες κατέληξαν στην πτώση της φιλορωσικής ουκρανικής κυβέρνησης στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το κόμμα Σβόμποντα, που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, είναι μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο ηγέτης του, Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αντισημιτικές δηλώσεις.
naftemporiki.gr

Αναγνώστες