Βγαλμένα νύχια, σπασμένα πέλματα: Τα αλβανικά μέσα μεταφέρουν φρικτές εικόνες για τον Καρέλι μετά τη νέα ιατροδικαστική εξέταση

Τυλιγμένο με την αλβανική σημαία ήταν το φέρετρο του Ιλί Καρέλι, ενώ οι παρευρισκόμενοι στη κηδεία του που έγινε σήμερα στο χωριό του κοντά στο Φιέρι, φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ελλάδας. 

Την ίδια ώρα ζητήθηκε... νέα ιατροδικαστική εξέταση και οι πρώτες «διαρροές» μεταφέρουν φρικτές εικόνες από το σώμα του Καρέλι.

Το κλίμα μεταφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δημοσίευμα της εφημερίδας “Gazeta Shqiptare” αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Ιλί Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια. Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα» υποστηρίζει η “Γκαζέτα Σκιπτάρε”.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Φιέρι Άρντιαν Ίλι ανέφερε ότι το επίσημο αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί ύστερα από δύο εβδομάδες. «Προς το παρόν μπορώ να σας πω μόνο ότι το σώμα έχει πολλά κατάγματα και ο θάνατος προήλθε ως αποτέλεσμα βίας» δήλωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι διέταξε την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Καρέλι, καθώς οι ελληνικές αρχές δεν παρέδωσαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας, αλλά μόνο την πράξη θανάτου.

Σχολιάζοντας την υπόθεση στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Fecebook, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτηρίζει τον θάνατο του Ιλί Καρέλι «στυγερό κρατικό έγκλημα» και ζητά από τις ελληνικές αρχές τη διαλεύκανσή του. Καταδικάζει, παράλληλα, τη δολοφονία του Γ. Τσιρώνη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, του ανταποκριτή Ι. Πάτσο.

Αναγνώστες