Δομοκός: Κυνηγητό αντεξουσιαστών-αστυνομικών στα χωράφια

Άγριο κυνηγητό εξελίχθηκε στα χωράφια, έξω από τις φυλακές του Δομοκού, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και MAT κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή, κατά της μετατροπής των φυλακών, σε υψίστης ασφαλείας. 

Οι διαδηλωτές ήθελαν... να πλησιάσουν τις φυλακές Δομοκού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

Οι περίπου 500 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί από όλη τη χώρα έφθασαν με λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού και βρέθηκαν κοντά στις φυλακές το μεσημέρι. Εκεί τους περίμεναν 18 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα και την κεντρική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές έκαναν αρκετές απόπειρες για να πλησιάσουν τις φυλακές, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, ωστόσο οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν παρά μόνο σε απόσταση 500 μέτρων.

Λίγο μετά τις 4 στο απόγευμα, ο συναγερμός έληξε καθώς ύστερα από μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, αποχώρησαν οι πρώτοι και λίγο αργότερα και οι δεύτεροι.

Αναγνώστες