Καλαφάτης: Θράσος Μπουτάρη να αποκαλεί τους Θεσσαλονικείς κομπλεξικούς

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, κατηγορώντας τον Γιάννη Μπουτάρη ότι κρύβει την ανευθυνότητά του πίσω από την αλαζονεία.

Ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε... στην free press εφημερίδα «Karfitsa», εξαπέλυσε πυρά κατά του νυν δημάρχου, σημειώνοντας ότι λανσαρίστηκε «ως μόδα και το εκμεταλλεύτηκε, αλλά τώρα πια οι Θεσσαλονικείς τον είδαν, τον έμαθαν και τον ξέρουν, τον είδαν να αδιαφορεί για τα προβλήματα της πόλης».

«Τι ξεκίνησε και θέλει να ολοκληρώσει; Τι βελτιώθηκε; Το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η εικόνα του δημόσιου χώρου; Τι; Ο Γιάννης Μπουτάρης λανσαρίστηκε ως μόδα και το εκμεταλλεύτηκε, αλλά τώρα πια οι Θεσσαλονικείς τον είδαν, τον έμαθαν και τον ξέρουν, τον είδαν να αδιαφορεί για τα προβλήματα της πόλης, να τα μεταθέτει στους δημότες της και από πάνω να τους κακοχαρακτηρίζει. Με ποιο θράσος όμως, αποκαλεί τους Θεσσαλονικείς, αυτούς τους κιμπάρηδες του βορρά, “χωριάτες” και “κομπλεξικούς”; Ως πότε θα κρύβεται η ανευθυνότητα πίσω από την αλαζονεία;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. 

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε να εργαστεί για τη Θεσσαλονίκη. «Απευθύνομαι, όμως, σε όλους τους συμπολίτες μου χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Έρχομαι να δουλέψω για τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε και μπορούμε. Τη Θεσσαλονίκη που ξέρει που πάει, αλλά και πώς να πάει», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Καλαφάτης τόνισε, ότι αυτό που σίγουρα θα αλλάξει στην πόλη, αν οι συμπολίτες του τον εμπιστευθούν ως δήμαρχο, είναι η αναλογία και ο βαθμός συνέπειας, λόγου και έργου. 

«Η διοίκηση και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της, είναι καλό να μιλά λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Να μιλά, δηλαδή, η διοίκηση, μέσα από το έργο που είναι υποχρεωμένη να παράγει για τους πολίτες. Επιπλέον, ο στόχος είναι να έχουμε μια διοίκηση που θα επιδιώκει τη διαρκή επαφή με τον δημότη, πριν τη διαμόρφωση των αποφάσεων όσο και κατά την εφαρμογή τους. Να αποκτήσουν λόγο και ρόλο οι πολίτες σ’ αυτά που αφορούν την καθημερινότητά τους», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια: «Γι’ αυτό ακριβώς καταρτίσαμε Σχέδιο με ρεαλισμό, αλλά και με πίστη στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, στους ανθρώπους της και στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ξεκινούμε από τις μικρές καθημερινές ευθύνες του Δήμου έναντι του πολίτη και περνούμε στα πιο μεγάλα. Προετοιμάζουμε δράσεις για την παραμονή των νέων μας στον τόπο τους με ευκαιρίες δημιουργίας, νέας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης», πρόσθεσε.

«Όραμά μας, είναι μια Θεσσαλονίκη, καθαρή, ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Μια Θεσσαλονίκη που ζωντανεύει τις προσδοκίες των κατοίκων της. Μια πόλη περήφανη με κατοίκους που δικαιούνται να έχουν ευκαιρίες, δουλειές, αξιοπρέπεια», κατέληξε.

Αναγνώστες